13 d’octubre del 2012

Fanny Hill. John Cleland. Adesiara editorial. 2012.




A dues cartes s’hi expliquen la vida i les múltiples experiències sexuals d’una noia que, òrfena de pares, abandona el seu poble i s’instal·la a Londres. Les descripcions dels actes són elegants i explícites, delicioses, clares i plenes de matisos.
Allunyades doncs de la barroeria i fatxenderia habitual que acompanyen aquest tema, la seva lectura és un gaudi, un èxtasi, una pluja torrencial d'adjectius posats a sensacions que ens posen.
 
“Va caldre que unes quantes moixaines apaivaguessin i mitiguessin la coïssor i em fessin notar una enervadora descàrrega de licors balsàmics perquè em retornés el desig i tota la passió, que va desembocar en un clímax de plaer en forma de clímax de dolor. Més tard, quan la pràctica d’aquestes relacions em va tenir foguejada i exercitada, vaig començar a assaborir la pura delícia d’aquell plaer de plaers en què el fluix tebi inunda les seduïdes entranyes. Quin devessall de goig! Quin estat de deliqui! Quina ànsia de delit! És una ardència tan intensa que la naturalesa no la pot suportar, i per això deu ser que ella mateixa es proporciona l’alleujament d’un meravellós instant d’abandó, la imminència del qual és anunciada per un deliri deliciós, una dolça esgarrifança prèvia a l’efusió d’aquell licor en què el gaudi mateix s’ofega i tens una estremitud en el moment de l’ejecció”.
 
Aquest volum de dues-centes setanta-cinc pàgines quedarà amorrat al piló de “llibres que vaig comprar a L’Espolsada de Llibres de Les Franqueses del Vallès”.


Etiquetes de comentaris:

1 que prenen la paraula

1 Comments:

Anonymous antònia, una lectora said...

Una bona alternativa a la febre de les ombres! L'Espolsada rules!

15 d’octubre, 2012 13:20  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home